maandag 22 juni 2009

Sonja: ISAcharacter

Hey guys, bij deze eerste versie van mn conceptartISA
Het hele verhaal over hem heb ik in de reacties gepost

3 opmerkingen:

  1. Ik vind em erg leuk son, het hele ventje, het verhaaltje, ik dig het wel. Hij doet me alleen aan als een reus, ook met achtergrondverhaal, het zou hem nog wat aandoenlijker maken.

    één puntje van kritiek heb ik wel, en dat is vanuit de opdracht die je jezelf gegeven hebt. Je wilt dit karakter uitwerken in een serie van verschillende stijlen toch?
    Had je dan niet beter het "hoofdontwerp" realistiesch kunnen houden?
    Dit karakter is nu al zo sterk gestyleerd dat je hem weer helemaal terug moet redeneren naar "realistiesch" om daar weer een andere stijl op toe te kunnen passen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Son,

    Leuk character en dito verhaal, grappig dat je ook gelijk de gameplay in je achterhoofd heb gehouden. Heel goed om dit al tijdens het ontwerpen bij te houden.

    Ik ben het deels met Niels eens. Werk vanuit realisme, en stileer dit vervolgens. Voor de rest mis ik een beetje proces. Hoe ben je hier op gekomen? Waar zijn de schetsen, de thumbs?

    En als laatste: anatomie. Vooral de hand die het vogeltje vasthoud is nogal moeilijk te ontwaren.

    Zet 'm op en succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het 'verhaal'. Dit is een non playable character in een fantasy RPG. Hij is de bron van een sidequest waar het gaat om het verzamelen van de speciale soort vogels die hij verzamelt. Deze kom je overal in het spel tegen. De character noemt zichzelf Hemp. Hij is honderden jaren oud, vriendelijk, maar niet gewend om veel te praten. In zijn kindertijd zag hij vaak een meisje uit het dorpje vlakbij lopen langs zijn huisje om honing te halen voor haar moeder. Dat meisje was sterfelijk en ging uiteindelijk dood, maar ze is Hemp altijd bijgebleven. In de jaren daarna is Hemp bezig geweest met het maken van een gigantisch beeld, ter ere van dat meisje. Monniken werk, hij is er tot op de dag van vandaag mee bezig, maar bijna klaar. Het beeld wordt gemaakt van de juwelen die de speciale vogels uit'persen' en die vogels zijn uiteraard heel zeldzaam. Jij moet op zoek gaan naar de laatste vogels, zodat hij zijn beeld af kan krijgen. Wanneer het af is gebeurt er natuurlijk iets fantastisch magisch, maar dat moet een verrassing blijven.

    Hemp lijkt dus op de eerste plaats op een naief mannetje, een beetje stom en niet zo diepgaand, maar zodra je meer ontdekt over zijn verleden en waar hij nu mee bezig is, krijg je toch wel respect voor hem en blijkt dat hij best diep gaat. De vogels zijn in de gameplay makkelijk te herkennen vanwege de punt van hun staart die licht geeft en hun opvallende kleuren. Hemp aan zijn opvallende vorm en patroon op zijn kleding.
    Dat is een beetje wat ik tot nu toe heb.

    BeantwoordenVerwijderen