donderdag 11 juni 2009

Timon: Speedpainting #1


Nou mijn eerste post en tevens mijn eerste speedpainting. Heb er denk ik een uurtje over gedaan in totaal. Weet eigenlijk niet wat er nog meer te melden valt behalve dat er spoedig meer volgt! Tell me what you think...

Timon

2 opmerkingen:

  1. Hey dude, fijn dat je erbij bent!

    Toffe plaat, al moet je wel letten op de compositie. De soldaat hikt een beetje tegen de bovenkant aan en dreigt het scherm uit te vallen. Als ik kijk naar de achteruitdeinende pose en naar de actie (schieten) zou ik hem eerder meer naar links plaatsen om de impact van het wapen op de persoon te laten zien.

    Tevens valt het character wat weg omdat hij dezelfde kleur en waardes heeft als zijn omgeving. Laat hem wat meer licht pakken.

    Volgens mij heb je een foto gebruikt als BG, of niet? Pas hier mee op, je kan deze beter gebruiken als textuur over je painting heen.

    tip: kijk naar je navigator in PS, dan zie je altijd of je painting ook op thumbnail formaat werkt.

    Voor de rest; Welkom bij het Bierviltje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou heiknuiter bij deze welkom dan :P
    coole eerste speedpainting en lekker gewerkt met lichtval. Misschien zou je voor de volgende painting meer kunnen letten op scherpte. Je achtergrond is nu heel scherp, zit veel detail in, terwijl je voorgrond heel onscherp is, terwijl daar juist de shit moet gebeuren, misschien ook wat meer contrast erin gooien. En als je links en onder een deel wegcropt, zal je compositie beter voor je werken. Zwart is toch maar zwart ;)

    BeantwoordenVerwijderen