donderdag 16 juli 2009

Kapitein Baard: Raar ding


Ok, ben niet handig met titels, maar boeiend, het is beter dan de suggestie van Niels: Smegmacompilatie.

Werkje is een resultaat van 1) Toch weer moeten tekenen, 2) Bob Kato kijken (bedankt Tom!) 3) Waarden willen oefenen, 4) toch een beetje kleur doen, 5) Ik moest toch weer eens wat posten nietwaar?

Anyway, rip het kapot, ik hoor het wel!

Over en uit.

3 opmerkingen:

  1. Hey dude,

    Hahaha ik vind m wel erg leuk gevonden! De Bob Kato invloed is goed terug te zien (gekke koppies! jeej!). Het enige wat mij echt stoort is de onderlip, die is niet geheel correct. Voor de rest vind ik m lache! HAHAHA zo dat is eruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HAHAHA ja.

    Ik zat er naast toen je em maakte, maar ik zal toch nog even m'n commentaren uitleggen zodat ze niet eventueel zwaar dubbel gepost worden ;). Goed dat je 'm op een gegeven moment gecanvasflipped heb, trouwens.

    De man de tutorial heeft het vaak over prioriteiten en het accentueren van elemeneten, onder andere om diepte te suggereren. Ik vind vooral bij het haar dat dit beter naar voren had kunnen komen. Het haar is nu een vlak met overal dezelfde waarde, ongeveer. Als je aan de bovenkant het detail minder maakt en alles wat grover laat, maar bij de haargrens wel uitwerkt crieƫr je al iets meer diepte.

    Gebruik ook altijd een zo groot mogelijke brush, op een zo hoog mogelijke opacity. Dat zorgd ervoor dat je een wat strakkere cleanere inkleuring kreigd. Ook ben je met
    een grotere brush gedwongen om naar het groter geheel te kijken, terwijl je met een kleine brush nog wel een kan gaan priegelen. Priegelen is leuk bij line-art, wat minder bij tonale werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. whaa hij is keihard :D
    Ik vind het goed dat je een keer met kleur gaat spatten en zeker vet dat je direct ook die rode tinten in het gezicht verwerkt. Maakt het lekker dynamisch en leuk om naar te kijken.
    Lippen kloppen inderdaad niet, je had dat plekje waar babys door een engeltje aangeraakt worden (toch?), dat tuitje wat naar rechts moeten doen. Denk in 3d. Ondanks dat t overdreven is, kloppen de verhouden mondhoek oog enzo wel, vind ik leuk. heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen