zondag 5 juli 2009

Sonja: klaverhertogin

Maak voor mn ISA nu vier characters -ben net verder gegaan met hemp, omdat ik graag een iets volwassenere 'sfeer' wilde doen, want dat had ik nog niet echt gedaan-, gebaseerd op de vier vrouwen uit het kaartendek, allen in een andere stijl. Dit is mijn eerste. - ik gebruik voor alle vier de dames mijn gezicht als referentie - maar dan een beetje omgegooid en aangepast.
Werkwijze en resultaat. Bapam.

2 opmerkingen:

  1. Hey Son,

    Toffe shit! Leuk om je proces te zien en het resultaat mag er zeker wezen! :D

    Enig puntje van kritiek: De groene kleurstelling doet me niet gelijk denken aan een klaverkaart, en afgezien van haar hoofdtooi komen de curves van het klaversymbool niet echt ergens terug. Ik zie meer ruiten, hoekige vormen waardoor ik eerst dacht met de ruitenvrouw te maken te hebben.

    Maar, ik vind het wel tof dat je het minder "obvious" heb gedaan, vooral de hoofdtooi is een mooie vondst ;)

    p.s= mijn feestje is zondag 12 juli te leiden en begint van 17.00u!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het met Tom eens dat de klaver vorm er te wijnig in voor komt, en ik denk dat je dat best beter had kunnen doen. Ik heb het gevoel dat je te veel op zoek bend geweest naar mooi beeld en compositie en daarmee uit het oog bend verloren wat je nou eigenlijk probeerd uit te drukken.

    De sfeer, de kleur en het haar (of de tooi, wat het ook mogen zijn) vind ik wel lekker klaver, die kouwe tante.

    Het gezicht had wel iets meer "kleur" kunnen gebruiken om het iets meer naar vbren te brengen. Nu licht de focus erop puur door level of detail, maar een klein splotsje vleeskleur had deze tante wel goed gedaan denk ik.

    Verder top. <3

    BeantwoordenVerwijderen