maandag 13 april 2009

erwt: Dubstance #7
















Het is weer zover, tijd voor nog een flyert...

Weer veel geklooi met textures dit keer, en voor de verandering ook de tekst meegetekend...

6 opmerkingen:

  1. Hey dude,

    Leuke plaat met dito sfeer! Typisch een erwtje zullen we het maar noemen :P Stond deze niet ergens in je schetsboek? Komt zo bekend voor. Kleuren zijn ook weer heerlijk fel en vrolijk, het is heerlijk oogsnoepgoed.

    Deze flyer oogt nogal druk, laat ik dat even vooropstellen. Dit komt deels ook door de afbeelding, maar ook omdat er weinig diepte in zit. Het is nogal plat.

    Er gebeurt een hoop waarbij de tekst duidelijk een tweede plek inneemt. Ik vind het tof dat je de letters zelf heb gemaakt, maar hierdoor valt bijv. "with..." een beetje weg. Soms is juist een custom of normaal font goed om te gebruiken om zo duidelijk je boodschap over te brengen en de grens tussen je illustratie en boodschap wat te verduidelijken.

    Ik zou het contrast met de BG wat omhoog gooien door deze wat lichter te maken, waardoor je illustratie nog beter voren komt. En je illustratie zou ik wat naar beneden te gooien zodat je meer ruimte krijgt voor je typografie. Op a6 ga je volgens mij niet meer "dance" en "presents" lezen.

    Cheerio!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zal je nog verbazen hoe klein dingen nog gelezen kunnen worden ;)

    Er komt ook nog een achterkant aan de flyer waar alle informatie nog eens overzichtelijk opgesomt word, vandaar dat ik met de voorkant de vrijheid kan nemen om er een janboel van te maken. Ik zal proberen de contrasten nog wat te vergroten, maar eerst maar eens even de poster en achterkant in elkaar draaien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vind m cool
    hij staat alleen niet helemaal gecentreerd waardoor het lijkt alsof ie uit het beeld dreigt te schuiven. Links minder ruimte dan rechts. De tekst rechtsboven heeft meer contrast nodig, het valt nu in de achtergrond. En je moet even op de stof van die jas letten. Dat klopt ni eh! Bovendien kan je die plooien aan de zijkanten beter anders laten vallen, nu lopen ze in een schuine lijn en dat kijkt niet lekker. Vooral omdat de rechterkant van jouw compositie drukker is, je had het in ieder geval andersom kunnen doen. Dat geld ook voor je kleur. Rechts heb je donkere kleuren en links lichtere kleuren, probeer dat links misschien met wat kleur in de achtergrond ofzo aan de passen.
    Wat ik dus bedoel is let op je compositie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. maar sowieso, ik vond dit altijd een van de coolste plaatjes uit je dummy, dus ik vind m cool dat j m gewoon lekker gebruikt! heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toffe plaat, enige dat ik erop heb aan te merken is de afstand tussen de letters onderin. Volgens mij is het expres dat die ongelijk is, maar het komt nogal onrustig over. Maar dat is mijn 2 cent.

    BeantwoordenVerwijderen