zaterdag 11 april 2009

JDizzle: Kleur kutten...


Ik dacht teken een hoofd en ik dacht ik ga dr mee kutten :-)..
Moet soms ook gebeuren.. oja en Tom speciaal voor jou, ik heb hier geen referentie gebruikt.

-Ltr

5 opmerkingen:

  1. Hey dude, thanks voor het niet gebruiken van ref ;) Leuke oefeningen met die kleuren, al hadden ze iets sterker mogen worden aangezet.

    Grappig street art stijltje zit er in het hoofd. De proporties hier en daar kloppen niet echt (zoals de omvang van het oor, de crimson chin etc.) maar ik weet niet of dit ergens opslaat omdat het een overduidelijke stijlsaus heeft.

    Het enige wat me wel dwarszit is de neus. Deze lijkt meer van voren getekend terwijl het gezicht duidelijk 3/4 is. Dit kun je heel makkelijk oplossen door de neuspunt de rechterneusvleugel (voor ons links) te laten overlappen.

    Cheers!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kleuren zijn later toegevoegd, neem ik aan? Het risico met die techniek is dat de kleuren heel snel flets worden, zoals ze inderdaad een beetje zijn. Dit kan je oplossen door fucking veel extra kleurlagen te gebruiken of adjustment layers eroverheen te gooien. Let ook op dat je in de schaduwen veel verzadigdere kleuren gebruikt als op de rest van het gezicht, dan komen de kleuren ook iets meer tot leven.

    Wat ik niet echt dig is zijn de toegevoegde stoppels. In greyscale ziet het er nog wel gelikt uit, maar als je je kleurlayers eroverheen gooit ziet het er rond die stoppels heel erg "geburned" uit, als je begruipt wat ik bedoel, het word niet echt een lekkere kleur. Daar kan je, wederom, iets mee doen door een extra kleurlaag toe te voegen of een adjustment layer te gebruiken en die strategiesch weg te masken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tom: "De proporties hier en daar kloppen niet echt (zoals de omvang van het oor, de crimson chin etc.) maar ik weet niet of dit ergens opslaat omdat het een overduidelijke stijlsaus heeft."

    volgens mij is deze gast als character bedoeld, dan vind ik het juist goed gedaan.
    Enne leuk dat je linksonder de versie zonder textures hebt gedropt, dan kunnen we eens zien hoe je dat doet :P

    hij heeft wel hele zieke wenkbrauwen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thnx iedereen voor de reacties.. het is idd als character bedoeld.. was een btje aan t kutten :) En Tom tjille tip voor die nase!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Jordi, als het goed is zijn dit Overlays? Misschien volgende keer geen wit gebruiken in de grayscale die je eronder ligt want dat blijft gewoon wit. De kleurtjes rechts boven zijn het best, vooral omdat daar wat kleurvariatie in zit. Doe meer van die shit!

    BeantwoordenVerwijderen