maandag 13 april 2009

Kapitein Baard: Twee werkjes





Hoi allemaal,

paasweekend zonder potlood maar wel met Wacom en Laptop. Twee korte grijze schalen gemaakt met referentie om de tijd de te doden en een klein beetje te studeren. Hadden er drie moeten worden maar de derde houden jullie van me tegoed.

Bij de werkjes zijn gemaakt in 15/20 minuten.

ps. ik heb geen hekel aan piemels maar kwam er gewoon niet aan toe die goed uit te werken... Daarbij was de referentie ook niet echt goed voor prickpainting.

4 opmerkingen:

  1. Als eerst zou ik zeggen, meer contrast! Je hoeft niet zo voorzichtig te zijn in het aanzetten van je schaduwen en hooglichten, knal ze er allebij gewoon meteen lekker dik tegenaan, als je painting vorderd is het makkelijker om ze weer te verflauwen als dat nodig is als om ze sterker aan te gaan zetten.

    Wel nice natuurlijk dat je grijze achtergronden gebruikt, Dat helpt al erg in het goed beoordelen van de belichting. Goed kijken, sterk opzetten.

    Rond de vrouw haar *kuch* deeltjes bijvoorbeeld, als je naar de foto kijkt is het contrast daar heel hoog met diepe schaduwen, vrijwel het hoogste contrast in de hele plaat. Maar in jou painting is het heel flets en vormloos geworden, let daar op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahah Niels is me voor, wederom. Contrast omhoog en let ook op proporties, vergeet ze niet :) latersssssssssssss

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja inderdaad contrast. lol
    je mag mij ook wel naschilderen hoor ^^:P

    maar even over modellen regelen. is t niet een idee om met zn alle n keertje een model te huren, als we de kosten delen is dat wel te betalen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De erwtman heeft gelijk.
    Tip: ogen dichtknijpen en door je oogharen kijken, dan vallen de grijzen weg en zie je duidelijker waar het wit en het zwart zit.

    BeantwoordenVerwijderen