zondag 29 maart 2009

Sonja: 25 jaar getrouwd hoppa



howdy.
Dit is mijn cadeau voor mijn ouders die deze week 25 jaar getrouwd zijn.
Maar goed. Meningen.

4 opmerkingen:

  1. Hey Sonja,

    Ik vind m zeker zo veel toffer geworden, en hij is zeker wat speelser geworden door de wat grovere benadering.

    Tja, ik had het natuurlijk al tegen je gezegd, maar de volgende keer moet je de foto observeren en niet kopieren (of overtrekken, whatever). Daar leer je veel meer van.

    Daarnaast is het niet erg om natuurlijk je kleuren direct van de foto af te pikken, maar doordat het al verwerkt is door een machine zijn de kleuren vaak wat fletser en mechaniser. Door er gewoon (vaak op gevoel en wat kennis) er wat extra kleuren in te mengen, wordt het vaak al beter. Maar dit kun je denk ik beter aan Niels of Jorry vragen.

    Een leuk kado!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben verrukt dat je hebt besloten om de plaat wat grover te maken, het ziet er zo veel leuker uit als de laatste keer dat ik em zag.

    Wat je handig kan doen als je halverwege nog wat extra kleur toe wil voegen is gewoon een effectlaag of adjustment layer toevoegen en die strategiesch wegmasken. Ik doe dat zelf echt ontzettend vaak omdat ik stiekem niet zo goed ben met kleurselectie, maar de computer heeft ontzettend veel leuke truukjes om je daarbij te helpen :)

    Wat tom zegt inderdaad, zo'n beetje het enige wat ik aan te merken heb is dat vooral de huidskleuren wat flets zijn geworden. Ik denk dat het vooral ligt aan de schaduwen, die erg grijs zijn. Let erop dat schaduw op huidskleur vrijwel nooit een donkerdere versie is van de huidskleur zelf, maar een verzadigdere of zelfs andere kleur. (vaak paarser/blauwer, zelfs)

    That'll be all, goed werk!

    maaaruuh, volgende keer niet meer lijntjes overtrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jep, precies. normaal gesproken gebruik ik zelf ook meer kleur in mijn schaduwen en in gezichten en alles eigenlijk. Had een tijdtje terug een portretje gepost waar ik dat extreem had gedaan. Heb ik weer weggehaald, omdat ie nog niet af was. Volgende portret ga ik dat weer doen, maar dan uiteraard beter ;). Ik heb over deze versie een colorlayer gezet met overlay, waardoor het contrast tussen lichte kleuren en donkere kleuren wat groter is geworden, omdat ie eerst nog veel fletser was.
    En inderdaad. Volgende keer weer observeren. Al moet ik zeggen dat ik verdomd veel heb geleerd van het kopieren, vooral qua details in ogen en gelaatstrekken.

    BeantwoordenVerwijderen