woensdag 25 maart 2009

Swen: Schetsen en stuff






Yo allemaal, Swen is in tha house! Ik heb een aantal goeie designs gezien hier. Als ik meer tijd heb zal ik wat commentaar geven. De laatste maanden heb ik intensief studies gedaan dus ik heb niet echt nieuwe afgemaakte werk. Een paar oudere schetsen zullen moeten voldoen :).

8 opmerkingen:

  1. wrrokay, cool. Het meeste heb ik al ergens eerder gezien. Waar heb ik dat gezien?

    Vind de dude en de bird echt keihard, daar zit gewoon wat in.
    De schetsen van de onderwaterwezens zijn echt leuke ontwerpen. Volgens mij heb je je daar heel goed laten inspireren door een paar goede referenties. Leuke style ook.
    Het ontwerp van de ridder vind ik wat minder, de anatomie klopt niet en ik vind het een beetje van hetzelfde in misschien een beetje minder.

    enne welkom bij t viltje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey dude, goed om je te zien op het blog. Hier en daar wat oud werk van je natuurlijk waar ik al wat had op gezegd ;)

    Je potloodschetsen zijn nog steeds je sterkste punt en daar kan ik weinig van zeggen, maar je designs misschien iets, iets van een vuur, een vonk. Probeer gekke dingen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sonja
    Het is altijd leuk om te zien hoe mensen aangevallen worden door gemuteerde kuikens:). Ik ben aan het experimenteren met verschillende stijlen. De onderwaterwezens waren het meest succesvolle tot nu toe. De ridder was gewoon een excuus om reflecties te painten na een paar studies dat ik had gedaan. Er zit niet echt een verhaal achter dus het is inderdaad wat minder.

    Tom
    Ik ben steeds opzoek naar die vonk. Laten we hopen dat ik em snel vind!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Altijd leuk om te zien dat er verschillende stijlen worden uitgeprobeerd. Bij ons in de klas wordt er naar mijn idee veel geoefend in realisme (of er wordt helemaal niet geoefend :P). Uiteraard heel logisch, omdat je eerst een goede basis moet hebben en dan pas kan gaan klooien met stijlen. En ik vind dat we dat vooral moeten blijven oefenen. Altijd. Maar ik vind wel dat we ook meer in stijlen moeten gaan variëren en experimenteren. Daar ben ik op het moment zelf dus ook mee bezig. Naast oefenen met natekenen enzo, die oefeningen gebruik ik momenteel vooral om sterke lijnen en vormen te vinden die karakteristiek zijn. Dat even als boodschap.

    Trouwens, als je met reflecties op metalen wil werken, dan mag je wat harder tekeer gaan met kleur en tint. Bij de helm komt dat goed naar voren, maar bij de rest is het allemaal nog te smooth. Pak een harde brush, zet een donkere streep neer en BAM. Heb ik tijdens de seminar van Tom en Niels geleerd. Ik post wel ff n voorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. één klein dingetje wat ik wil zeggen wat nog niet gezecht is, en dat is dat de buik/lichaam van het kuiken (kuikenTJE is een beetje misplaatst eh? xD) wat plat oogt. Wel vind ik het kleurgebruik echt fénomenaal, het past bij elkaar en is lekker warm, de vlakken zijn lekker dik aangezet, zeker een hartverwarmende plaat.

    Die ridder is bluh. Maar weet je wat het is? Bluh ridders tekenen kan af en toe erg bevredigend zijn. Lang leve de clichés!!

    Die azteek is trouwens erg vet, goede houding en angle. Misschien is de gear nog een pietsje gewoontjes, maar daar zou je makkelijk aan kunnen prutsen, de houding zit echt goed in elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sonja
    De helm is het enige waarop ik reflecties toegepast had:). Bij de rest heb alleen maar de vorm vastgelegd. Een donkere streep werkt inderdaad soms maar dat is allemaal afhankelijk van de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Welkom
    Ik ben de azijnpisser van dit forum. Even kraken..
    Ik vind de vis linksboven de beste tekening/ design. Goed met potloodgedaan en lekker rap gerenderd, zeg maar. Design is interessantst van allemaal. Ook beter dan de azteekse getooide man, die als een verzameling van dingen die we allemaal wel eens gezien hebben voelt en de tank. Ook al eens gezien. Probeer wat meer uit de comfortzones te komen, dat is waarschijnlijk die vlam die je zoekt. Doe eens iets waarvan de de uitslag niet weet. Zet een kopje kofi een smijt het filter tegen een canvas van drie hoog ofzo...oke ik ga weer een beetje in een artsy bullcrap mode maar ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel. Dat cartoony ding is lekker gerenderd, vooral die gast zn hand. Zit veel subtiele kleurtjes in. Het oog van die vogel vind ik echt lelijk. De ridder hebben we het deze keer maa rniet over. Als ik reflecties wil oefenen teken ik meestal een bol of een kubus, niet een ridder. Dat leidt alleen maar af. Of doe eens gek en teken iets na;)

    Keep up the good work.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey Jor bedankt voor je kritiek. En azijnpissers vind ik juist goed dus maak je geen zorgen. De ridder was niet om reflecties te oefenen maar om te testen wat ik had geleerd van mijn studies. Ik moet inderdaad meer uit de comfortzones komen. Daar werk ik hard aan op dit moment. We zullen zien wat eruit komt;)

    BeantwoordenVerwijderen