woensdag 25 maart 2009

JDizzle: Illustraties


Ja daar ben ik weer met een post... drop maar wat commentaar of wat slap geouwehoer it's all good lieve viltmensen...

-JDizzle out

5 opmerkingen:

  1. Nou effe ouwehoeren dan maar;
    De bovenste vind ik n beetje meh. Ik merk dat je graag met kleur boomt, maar het moet wel bij elkaar passen. De weg en het gras zijn nogal saai en t kleurgebruik dus past niet. Het geeft geen samenhang. Bovendien is het allemaal veels te symmetrisch. Je hebt inderdaad wel dingen aan elke kant anders gedaan, maar links heb je een heel open vlak, rechts een heel open vlak, het vormt geen sterke compositie.

    Bij het onderste plaatje is dat wel weer zo. Daar zit een betere sfeer in, sowieso omdat daar een moment is vastgelegd. Het kleurgebruik past daar dus ook meer bij elkaar. Die vind ik dan ook erg leuk. Zit alleen in de achter grond opeens een heel witte N, dikke saturatie. Had je beter iets kunnen verminderen, zodat de aandacht bij de man en zijn hond blijft.

    Dus let goed op compositie en kleurgebruik.
    :D OI

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey dude,

    Cool om weer werk van je te zien!

    Twee toffe platen, met ieder een apart gevoel. Ik moet het eens zijn met Sonja, de plaat met de man en de hond vind ik sterker. Het komt voornamelijk door de assymetrie. Het is een mooie sfeerplaat, en ik kom zelf van de kust, dus dit doet me goed.

    p.s= Ik zou graag werk van je willen zien waarbij je geen referentie gebruikt, omdat ik af en toe moeite heb om te scheiden wat je precies zelf hebt gedaan en wat je natekent. Voor de rest, keep it up!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yo man,

    Ze hebben al geouwehoerd over wat beter kan dus dat ga ik niet doen. Wat ik wel wil zeggen is dat ik een sterke vooruitgang zie in je werk, vooral je kleurgebruik. Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij die man met die hond heb je vast ook een referentie gebruikt, en bij de splitsing niet of wel?

    Ik ben het niet helemaal met Son en Tom eens overigens, ik vind de symmetrie in die eerste plaat goed bij het idee passen wat je uit probeerd te beelden, en dat de vrouw zelf niet symmetriesch is dat lost al heel wat op. Wat ik denk dat er "aan de hand" is, is dat de focus van de plaat heel sterk op de vrouw zou moeten liggen, maar door de complimentaire kleuren (rood/groen) wat een hoog contrast schept, en dan ook nog eens knalgroen en knalblauw in je achterground... het maakt de plaat erg troebel.

    -Niels.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie spijkerbroek:)

    Van foto's natekenen is niet erg, zolang het geen paintovers zijn. Is het een paintover?

    BeantwoordenVerwijderen